pátek 17. května 2013

Špaldové palačinky

Dnes jsem byla mlsná jako kočka, a tak jsem si uvařila špaldové palačinky. Pravidelně si dvakrát týdně chodíme pro domácí mléko a nestíháme nějak pít. Zítra si jdeme pro čerstvé, tak jsem si musela pospíšit mléko zužitkovat.



Suroviny:
0,5 l mléka
špaldová mouka
špetka soli
třtinový cukr
vajíčko
bílý jogurt
brusinková marmeláda

Připravíme si těsto na palačinky, ale pozor, mouky musíte dát víc než obvykle, když vaříte palačinky z bíle mouky. Bude se vám zdát, že ji tam dáváte hodně. Měla jsem první 3 palačinky potrhané, než jsem přišla na správnou konzistenci. Nejprve jsem dala 4 vrchovaté lžíce mouky, ale pak jsem ještě přidala další 3. Po dosmažení jsem smíchala bíly jogrut s brusinkovou marmeládou. Je dovezená ze Švédska, příjemně osvěžující, kyselkavá chuť, kterou jogurt krásně zjemnil. Natřela jsem palačinky a zamotala.

Žádné komentáře:

Okomentovat