středa 3. dubna 2013

Zeleninové špízy

Raní probuzení do zasněženého dne už začíná být náročné. Chtělo by to sluníčko a dobít baterky, protože už je toho opravdu dost i na koně...Včera jsem byla v našem vesnickém obchodě, který neoplývá zásobami zeleniny...hlavně by si mnohdy pošmákl potravinový inspektor. Navíc jeden obchod udělá své a ceny neodpovídají kvalitě...ale co naplat, vydat se autem do 15 km vzdáleného města po zasněžených cestách dost odstrašující, zvlášť po zhlédnutí večerních zpráv. Tak jsem kupodivu narazila na cherry rajčata, která nebyla shnilá a čerstvé žampiony české produkce :) Nicméně jsem si chtěla dovézt z mléko a výborný jogurt z ekofarmy, která zasobuje náš obchod, bohužel....nedorazili, tak to vypadá, že sněhová kalamita si vybírá svou daň. Tak abych se dostala ke svému obědu, kterým jsem si chtěla trochu přiblížit slunečné počasí a vůni grilu. Snad se mi to podařilo :))))



Suroviny:

Cuketka
Balení cherry rajčátek
2 cibule
2 větší žampiony
olivový olej
sůl, popřípadě nějaké koření nebo byliny, ale ani jedno jsem nedávala
špejle

Příloha
brambory
cibule


Cuketku nakrájíme na půlkolečka, žampiony rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tlustší plátky, tak aby se daly napichovat. Cibuli očistíme a rozpůlíme a rozdělíme na jednotlivé části, cherry rajčátka jenom omyjeme. Všechno střídavě napichujeme na špejle a dáme si špízy na plech, který jsme si vymazali olivovým olejem. Zeleninu posolíme a šup s ní do trouby, kterou máme rozpálenou na 200 stupňů a necháme špízy v troubě zhruba 20 minut. 




Jako přílohu jsem zvolila brambory, které jsem si očistila a nakrájela na plátky. Dala jsem si je na pekáč, přidala cibuli, sůl a zakápla jsem si brambory olivovým olejem. Dala jsem je společně se špízy do trouby. Brambory jsem nechala v troubě chvilku déle, protože byly ještě trochu syrové.




Špízy jsou výborné....je možné je v podstatě udělat podle své vlastní fantazie :)))

Žádné komentáře:

Okomentovat