Přidávám recept na výborné rizoto z pohanky. Pohanku jsem většinou jedla jenom po sladku, tak jsem si říkala, že to chce změnu....V podstatě si do rizota můžete dát opět vše podle fantazie. Většinou vařím bezprostředně, tak používám to, co mám zrovna doma. V létě se mi urodilo hodně fazolek nebo spíš bych mohla napsat, že se mi přemnožily. Samozřejmě, nasadila jsem si toho moc...takže jsem nevařila a neobírala nic jiného než fazolky...mám v mražáku ještě nějaký ten pytlík, tak se snažím toho rychle zbavit.
Suroviny, samozřejmě použity od oka :))) pro jednu osobu
Použila jsem půl hrnku pohanky, kterou jsem si uvařila
1 mrkev
fazolky
kukuřice
hrášek
sušené houby z léta - chvíli namočit, aby byly jako čerstvé a pak uvařit
Zeleninu jsem si orestovala na pánvičce, přidala jsem uvařenou pohanku, také uvařené houby, trochu soli a pepře, vše promíchat...hotovo.
Pohanka je úzašná surovina, která je bohatá na rutin, který léčí problémy s cévami a hemeroidy, posiluje imunitu a dokonce detoxikuje organismus.
Žádné komentáře:
Okomentovat