neděle 17. března 2013

Zapečené jáhly

Zase tu máme jednu rychlovku k obědu, ke svačině do práce, ale i k večeři...Obkoukala jsem recept podle originálu, který se prodává v obchodě, jako jáhlová kaše.


Do většího hrnku jsem si dala jáhly a vysypala do kastrůlku a zalila vroucí vodou a nechala vařit 15 minut...vše podle návodu na pytlíku. Mezitím jsem si nastrouhala dvě jablka, oddělila jsem si žloutek od bílku a vyšlehala sníh. Po uvaření jsem dala jáhly chvíli vychladnout. Potom jsem smíchala jáhly v míse se dvěmi lžíci medu, přisypala jsem trochu kokosu, potom vajíčko a nakonec jsem vmíchala sníh. Takto umíchané jáhly rozdělíme na dvě poloviny - jednu vyklopíme do vymazané zapékací misky, na kterou dáme nastrouhaná jabka a můžeme přidat rozinky, přidala jsem kompotované hrušky.

 Pečeme zhruba 45 min při teplotě 200 stupňů. Podáváme se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.



Žádné komentáře:

Okomentovat