Tady je originální recept, který jsem si upravila, viz závorky
1-1,5kg hovězí zadní
sůl
pepř
hladká mouka (dala jsem opět celozrnnou)
200 g sušených
švestek
1 malá sklenička brusinek (domácí falešné brusinky z rybízu)
500ml červené víno
1litr
hovězího vývaru
3 cibule
1smetana ke šlehání (mléko s moukou)
Jak na to...
Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme a opepříme,
obalíme v hladké mouce a osmahneme na oleji a dáme stranou na talíř. Na výpek dáme nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme dohněda , přidáme
maso, zalijeme vínem a vývarem a necháme chvíli vařit. Švestky dáme na chvíli změknout do horké vody.
Po změknutí přidáme švestky a brusinky k masu a necháme vařit maso do změknutí. Kdo má doma tlakáč, tak má za půl hoďky vystaráno, ale já jej bohužel nemám, tak mi to trvalo delší dobu, než mi maso změklo. Po změknutí maso vyndáme a omáčku rozmixujeme, zahustíme moukou s mlékem nebo se smetanou a dochutíme solí a pepřem. Jako příloha může být knedlík nebo já jsem podávala se šťouchaným bramborem s osmaženou cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat