neděle 8. dubna 2012

Zeleninová polévka

Nápad jak nahradit bílou mouku
Ve zdravém životním stylu je důležité nahradit bílé mouky celozrnnýma (např. špaldové...) Pokud děláte zásmažky do polévek, můžete je nahradit rozmixováním zeleniny a tím zahustíte polévku nebo používat k zahušťování hladkou kukuřičnou, ječnou či pohankovou.


 Ingredience:
záleží na vašem množství polévky, podle toho dáváte množství ingrediencí.

Půl celeru, 2 mrkve, 2 petržele, 1 cubili.
Do hrnce s vodou jsem přidala očistěnou zeleninu, vše jsem ještě nakrájela na menší kousky. Přidala jsem koření  2 bobkové listy, 3-4 kuličky nového koření a 3 pepře - po uvaření jsem vše vybrala, aby koření potom nerozmixovala.
Krutonky - rohlík opečený v troubě.
Po uvaření zeleniny jsem ji romixovala tyčovým mixérem. Dochutila solí, zjemnila sojovou smetanou na vaření.





Žádné komentáře:

Okomentovat