neděle 8. dubna 2012

Sojovo-vločkové karbenátky s bramborem

Soja se nazývá rostlinným masem - nezpůsobuje hnilobné bakterie. Je bohatá na vápník, draslík, hořčík, železo, vitamín B. Jde o bílkovinu, která se vyrovná bílkovině masu, vejci a mléku. Příznivě působí na nervovnou soustavu, neurózy, depresích a skleróze, také příznivě působí při ekzémech, řídí stav cukru v krvi a mnoho dalšího.

Ingredience:
1 balíček sojového masa (kostky), hrnek ovesných vloček, 2 vejce, sůl, pepř, provenskálské koření, mrkev, cibule, 4 stroužky česnek, špaldovou mouku, biozeleninový bujón, olej

V 1 litru vody rozpustíme biozeleninový a přivedeme k varu. Do vroucí vody vysypeme obsah sáčku se sojou a a očištěnou mrkev, necháme vařit 10-20 minut. Mezitím si nasypeme hrníček vloček do misky, který zalijeme vodou, aby nám nabotnaly. Po uvaření soji ji slijeme a  necháme okapat v cedníku. Nabotnané vločky slijeme a vymačkáme z nich vodu (voda musí být vymačkaná, protože by jinak těsto bylo řídké). Pokud soja je málo okapaná, vymačkáme z ní zbytky vody, soju a mrkev nakrájíme na malé kouky. Nakrájíme si cibuli na malé kousky. Smícháme vločky, soju a mrkev, vmícháme vajíčka, dochutíme solí, pepřem, provensálský kořením, přidáme cibuli, očištěný česnek a vymačkaný česnek. Pokud máme těsto řídké zahustíme špaldovou moukou, může být i jiná, použila jsem tuto.
Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme malé placičky. 
Jako přílohu brambory.



Žádné komentáře:

Okomentovat