Špalda obsahuje téměř všechny základní složky, které jsou důležité pro lidský organismus. Špalda má více bílkovin, minerálních látek, vitamínu B a je lépe stravitelná. Má blahodárné účinky na imunitu, cení se při některých alergiích.
Na internetu jsem narazila na tento recept špaldových piškotů. Vyzkoušela jsem jej jen z uvedeného množství surovin a je potřeba určitě zvýšit dávky jednotlivých surovin, protože jsou moc dobré a jsou hned pryč :)
Ingredience:
60g třinového cukru, 70g špaldové mouky, 2 vejce.
Postup:
Oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, poté přidáme sníh a nakonec vmícháme mouku. Zdobítkem dáváme na pečící papír, pokud nemáme, stejně jako já, tak požijeme lžičku. Pečeme při 120 stupních, 10-15 minut.
bezva blog, díky hledání receptu na špaldové piškoty jsem na něj narazila :-) máš tu zajímavé recepty :-) Jinak zvu Tě i na ten svůj http://kivibloguje.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatty piškoty bych ráda udělala, jen nemám to zdobítko :-(
co tak kdybych to dala do sáčku? A nebo mě napadlo, jestli by se to nedalo dávat i jen lžičkou. Mně o ten výsledný vzhled ani tak nejde, pač to dám do dortu, co myslíš?