Čtěte složení na potraviných a kupujte ty s nejjednoduším, nejsrozumitenějším složením a nejmenším počtem přísad. Vyhýbejte se taveným sýrům, protože obsahují tavící soli, barevným bonbonům, klobásám, kde najdete 10 a více éček.
Myslíte, že levné produkty budou kvalitní? Kolik je rajčat v 900g kečupu za 12 Kč? Výhodu mají ti, kteří bydlí na venkově. Mohou si vypěstovat vlastní zeleninu a také zavařit si kompot, džem nebo si vyrobit vlastní sirup. Hlavně vše bez chemických přísad.
Když si kupujete zeleninu v běžném obchodě, zkuste prefererovat českou a sezonní, která obsahuje 10x méně pesticidů než nesezonní a dovozová. To platí nejenom u zeleniny, preferujte české výrobky, které jsou daleko více prověřovány, než výrobky ze zahraničí. Pokud chcete mít jistotu, že je výrobek opravdu kvalitní, vyhledejte si český výrobek s označením Klasa - jde o národní značku kvality potravin.
Přísloví: "Jsem chudý na to, než abych si mohl dovolit levné věci."
Proto nešetřete na kvalitě potravin, ušetřené peníze dáte za potravinové doplňky, léky a odtučňovací kůry.
zdroj: Zemanová, H.: Biokuchařka
Žádné komentáře:
Okomentovat