čtvrtek 28. února 2013

Domácí tavený sýr

V obchodě bych o tavený sýr vůbec nezavadila, kvůli obsahu tavících solí, ale proč si jej neudělat zdravěji doma. Je tu jeden rychlý a jednoduchý recept.


Suroviny:

Tvaroh - musí být kostka - prvně jsem si na to koupila farmářský tvaroh, ale není to ono. V receptu stálo, že se musí sýr dělat z kostky.
Lžička jedlé sody
Lžička másla
No a záleží jenom na chutích, co se dá přimíchat - většinou přimíchávám šunku, ale je možné i koření.

Tvaroh si vyklopíme do misky a přisipeme lžičku jedlé sody a například koření nebo šunku. Pořádně promícháme a necháme 10 minut pracovat - začně to vypadat jako lepidlo, ale není :) Po uplynutí 10 minut přimícháme rozpuštěnou lžičku másla, ale nevmíchávat úplně teplé, nechat trošinku vychladnou. Zase pořádně promíchat a nechat 10 min. odpočinout. No a je to hotovo...připraveno ke konzumaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat