Tip na super lehkou a zdravou večeři ......
Pro 2 osoby:
1,5 hrníčku kuskusu
1 balení hlívy ústřičné
balíček čerstvého špenátu
sůl, pepř a česnek
Začneme přípravou kuskusu, nijak ho nevaříme, pouze nasypeme do mísy, osolíme a můžeme přidat kari nebo kurkumu a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme např. talířkem a necháme nabobtnat.
Opláchneme hlívu a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme hlívu, restujeme. Před koncem přidáme 2 hlávky česneku, dle chuti sůl a pepř. Upravenou hlívu přesypeme do mísy a na pávni přidáme trochu olivového oleje a vsypeme špenát, který lehce necháme povadnout.
Vše máme připraveno a přeji dobrou chuť!
Něco málo o použitých surovinách:
Kuskus jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček
tvarovanou krupici z pšenice, ječmene
nebo prosa.
Hlíva ústřičná velice příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu a zvyšuje odolnost proti infekcím.
Špenát bohatý na železo, dále je vhodný při prevenci rakoviny.
Kurkuma má vynikající protizánětlivé účinky a je významným antioxidantem.
Je to přírodní a velmi účinný mozkový doping. Je to žluté barvivo.
Kari jedná se o směs koření, mezi základní složky patří: pepř, chilli, barvivo kurkuma, koriandr, kardanom, skořice, římský kmín, muškát.
Žádné komentáře:
Okomentovat