pondělí 28. května 2012

Celozrnná roláda




Suroviny:
5 vajec
120 g třtinového cukru
120 g celozrnné mouky pšeničné
kůra z poloviny citronu
tvaroh
lžička kakaa
pečící papír

Postup:
Našlehat žloutky s cukrem, postupně přidat mouku a tuhý sníh z bílků. Bílky přidávat opatrně po lžíci. Těsto nalít na plech, který jsme si předem vyložili papírem, na povrch posypeme těsto kakaem a stěrkou rozetřeme po celém povrchu. Pečeme na 200 stupňů, krátce péct, proto je nutné hlídat.
Po upečení ihned vyklopit vhůru nohama na vál a položit na papír namočenou čistou utěrku, strhneme a roládu zatočíme, dokud nevychladne. Našleháme si tvaroh s vanilkovým cukrem nebo je doporučená vanilka. Do tvarohu jsem před šleháním přidala nakrájený banán, který se šleháním rozšlehal společně s tvrarohem, přidala jsem vanilkový cukr a ještě trošku dosladila třtinovým cukrem. Výborné :)




Žádné komentáře:

Okomentovat